Statiske UPS

PILLER APOSTAR

Pillers statiske UPS anlæg, APOSTAR, er alle ægte online UPS systemer af høj kvalitet, hvor lasten konstant forsynes gennem ensretter og vekselretter. Spændingsfluktuationer på tilgangssiden, eller lastændringer på afgangs siden, vil således ikke give anledning til ændringer i spændingsniveauet på afgangen fra UPS’en, til forskel fra de såkaldte “Line Interactive” anlæg, som i standby mode ikke yder beskyttelse mod forstyrrelser fra nettet.

Standard UPS system består af følgende blokke:

 1. Ensretter + batterilader.
 2. Vekselretter.
 3. Bypass (automatisk/manuel).
 4. Batteri, enten separat eller indbygget.

Ekstra moduler:

 1. Separat manuel bypass til UPS system.
 2. Input og output distributions panel med eller uden overstrøms-beskyttelse.
 3. Ind og udgangstransformer.
 4. Fjern kontrol og/eller fjern indikation.
 5. Interface til automatisk nedlukning og/eller fjern overvågning (via pc, netværk eller modem).

Batterier:

Statiske UPS systemer har som standard vedligeholdelsesfri bly batterier, som enten er indbygget i UPS’en eller i et separat batterikabinet. Størrelsen og typen af batterikabinettet er matchet med UPS kabinettet og konstrueret i overensstemmelse med de nuværende standarder og specifikationer så de nemt kan installeres ved siden af UPS kabinetterne. Større batterianlæg placeres normalt i batterirack.

Backuptid:

Tidsperioden en UPS skal kunne forsyne en last, uafhængigt af netforsyningen, afhænger af:

 1. Netkvaliteten, dvs. frekvensen og varigheden af netforstyrrelser.
 2. Tilgængeligheden af en standby power kilde, f.eks. en nødgenerator.
 3. Tiden det tager at forberede lasten til et længerevarende netsvigt, f.eks. den tid det tager at udføre backup og evt. lukke produktionen ned og.lign.

AP Premium 100-400 kVA

AP Premium serien indenfor statiske UPS, er baseret på VFI SS 111 (ægte on-line dobbelt konvertering gældende i henhold til IEC 62040-3). Dette meget kompakte produkt er designet til 50 og 60 Hz og kan tilbydes i effekt størrelser fra 100 til 400 kVA.

Muligheden for at installere fra 4 og op til 8 anlæg parallelt (afhængig af UPS størrelse) giver en væsentlig større fleksibilitet i at designe redundante koncepter så vel som effekt udvidelse.
AP Premium opfylder fuldt ud behov for UPS anvendelse i alle henseender.

Seneste mikro strømfordelingsteknologi og state-of-the art effekt elektronik sikrer en input Cos phi (effektfaktor) = 0,99. Effektiviteten når op til 95% selv ved delbelastning. Med en sinus-formet indgangsstrøm (THDi ¢ < 3%; uden nogen strømvendingseffekter (kommuniteringseffekter)) vil netforstyrrelser reduceres til et minimum. Derfor kan systemintegration udføres ganske nemt.

Med en kapacitet til 100%, usymmetrisk belastning og en nominel effektfaktor på afgangsiden på 0,8 eller 0,9 opfylder AP Premium de moderne behov ved UPS belastninger (højere belastning med kapacitiv effekt). Dynamisk belastningstrin på 100% vil klares af UPS´en med en spændingstolerance på ± 3%.

Et specielt designet DC link koncept giver muligheden for en særdeles fleksibel batterianvendelse med et forskelligt antal af battericeller.

Uendelige muligheder af moderne kommunikation løses af en øjeblikkelig driftsklar MMI (man mashine interface) sammen med andre almindelige grænseflader (RS232, RS485, SNMP/ Ethernet, Profitbus DP, Protocol gateway osv.) og flere forskellige software moduler.

Alle systemkrav kan dækkes af mange og specielt designede tillægsenheder.
Det udformede system design er karakteriseret med vel gennemtænkt ergonomiudformning og funktion. Farvevalg er frit efter kundeønske.

AP Premium serien er understøttet af de meget høje PILLER kvalitets-standarder som inkluderer vores service- og vedligeholdelses know-how samt pålidelighed.

AP Premium leveres i størrelserne fra 100 til 400 kVA.

AR SINGLE og AR Comfort

AR SINGLE er en ægte direkte koblet UPS med dobbelt konvertering (True double conversion online UPS, VFI SS 111 classification (according to IEC 620 40-3)).

Dette betyder:

– Ændringer i spændingen og/eller frekvensen på input eller lastsiden, ændringer på afgangen vil ikke influere på spændings kvaliteten på den tilsluttede last.
– Batteriet bliver ikke afladt for input spændings variant af 164 – 276V hhv. 138 – 276V, hvilket forlænger batteriets levetid ved at minimere batteri forbruget.
– En integreret afbrydelsesfri bypass, elektronisk “switched” øger redundans og tilgængelighed.

På grundlag af den nyskabende teknik er Piller APOSTAR AR systemet lille, stille og økonomisk i drift. Derfor vil en integration i det system som skal sikres, og dets omgivelser, nemt opnås.

Fleksibilitet:

Udvidelse er muligt – selv på et senere stadie, f.eks.:

 1. Batteritiden kan forlænges ved at tilslutte flere batterimoduler.
 2. Kompatibilitet med netværk.

Kommunikation:

For nemt at integrere AR Single og AR Comfort ind i den aktuelle installation er de som standard udstyret med et seriel RS-232 interface og potentialfri kontakter, undtaget AR Single (åben kollektor kontakt). Dette gør at DATAWATCH Power Shut Down Software og andre intelligente programmer kan kommunikere direkte med UPS’en. Ved at tilslutte en valgfri “SNMP-adapter” (Simple Network Management Protocol) tillades direkte forbindelse til de mest gængse netværks management systemer.

Ægte online UPS:

 1. Fleksibel enhed, kan tilsluttes eksterne batterimoduler.
 2. Automatisk batteritest.
 3. Automatisk Bypass.
 4. Temperatur afhængig ladespænding.
 5. Opkobling til netværk.
 6. Mulighed for fjernovervågning – se APOSAFE.

AR Single tilbydes i størrelser fra 3,3 kVA op til 10 kVA.
Tilslutning 1 fase – afgang 1 fase (3 og 6 kVA).
Tilslutning 1/3 faser – afgang 1 fase (10 kVA).

AR Comfort er en ægte dobbelt-konversion on-line UPS!

– Ændringer i spændingen og/eller frekvensen på input eller lastsiden vil ikke influere på spændings-kvaliteten på den tilsluttede last.
– Der er ingen afbrydelse af afgangen ved batteriskift.
– Batteriet bliver ikke afladt for input spændings variant af +20% til -20%, hvilket forlænger batteriets levetid ved at minimere batteriforbruget.
– En integreret afbrydelsesfri bypass, elektronisk “switched” øger redundans og tilgængelighed.
– Yderligere har AR Comfort en intern “event recorder” som vil gemme hændelser i kronologisk orden sammen med forsynings status.

På grundlag af den nyskabende teknik er AR Comfort systemet lille, stille og økonomisk i drift. Derfor vil en integration i det system som skal sikres, og dets omgivelser, nemt opnås.

Den intelligente batteri manager som er indbygget i AR Comfort garanterer den bedst mulige belastning af batterierne ved automatisk justering af endelig udladningsspænding.
Den temperaturkontrollerede ladestrøm sikrer batterierne lang levetid.

Udvidelse er mulig – selv på et senere stadie, f.eks.:

 1. Batteritiden kan forlænges ved at tilslutte flere batterimoduler.
 2. Kompatibilitet med netværk.
 3. Forøget effekt ved parallel drift.
 4. Forøget sikkerhed ved N+1 redundant drift.
 5. For nemt at integrere AR Single og AR Comfort ind i kundens miljø er anlæggene som standard udstyret med et seriel RS-232 interface og spændingsfri kontakter, undtaget AR Single (åben kollektor kontakt).

Dette gør at DATAWATCH Power Shut Down Software og andre intelligente programmer kan kommunikerer direkte med UPS’en. Ved at tilslutte en valgfri “SNMP-adapter” (Simple Network Management Protocol) tillader direkte forbindelse til de mest gængse netværk management systemer.

AR Comfort tilbydes i størrelser fra 10 til 80 kVA.

Tilslutning: alle størrelser er med 3 faser.
Afgang: 10 kVA fås kun med 1 fase.
Afgang: 15 kVA og op til 80 kVA fås med 3 faser.